Bir otomobilin parçalarının orjinalliğini anlamak için, ilk önce aracın kendisinin orijinal olup olmadığını anlamamız gerekir. Çünkü değişen parçaların, sökülmesinden, monte edilmesinden veya boyasından fark ediliyor.  Önemli olan, araç hangi marka ise onunla kıyaslama yapılarak orjinalliği tespit edilmesi veya fark edilmesi gerekiyor.

Örneğin aracın kaportasını kaldırdığımızda, her hangi bir cıvata iyi bir şekilde gözlenir. Eğer cıvata daha önceden döndürülmüş ise cıvatada, boyasında kalkma, çevresinde hafif oynama veya çevresinde anahtar izi belli olur. Bu da, o civatının bağlı olduğu parçada herhangi bir işlem yapıldığının göstergesidir. Bunun için o parça en ince ayrıntısıyla, dikkatlice gözlemlenmesi gerekir. Çünkü bu parça, yan sanayi ürünü olabilir.

Diğer bir örnek ise, orjinal bir parçanın dış yüzey boya parlaklığı ile iç yüzey boya parlaklığının aynı olamayacağıdır. İç yüzeydeki boya, aracın dış yüzeyindeki boyaya göre daha mattır. Eğer iç yüzeydeki parlaklık, dış yüzey parlaklığına yakın veya eşit ise, bu parça ya dışardan boyanmıştır, ya sökülüp takılmıştır ya da orijinal olmayan bir parça ile değiştirilmiştir.

Bir başka tüyoda ise motor kaputuna bakmaktır. Bu inceleme ilk olarak birinci örnekteki gibi, civatalarda oynama var mıdır diye kontrol edilir veya menteşesinde bir  oynama var mı diye bakılır. Orjinal parçalarda menteşe, takıldıktan sonra boyanır. Eğer her hangi bir sökülüp takılma işlemi olursa, menteşe çevresinde çok az bir boyasız kısım kalır. Bu da parçada değişiklik yapıldığının göstergesidir.